Dodano: 2011-10-23 20:21
| Raraszek napisał(a): |
| Sataniści są bardzo wyzwoleni,to fakt,po uszy siedzą w biblijnej symbolice a ten ich bunt to doskonałe narzędzie promocyjne,promują KK za darmo i czują się wyzwoleni ,czy to nie przykre?Tak się dać zmanipulować ,podatność na manipulację 150 %
Sataniści nie żyją tak jak chcą tylko tak jak KK chce aby żyli.Żyją tak aby być pożytecznymi ze swoim buntem dla KK,tylko nie wiedzą o tym bo mają iluzję wolności. |
Echh... Żeby być przeciwnikiem Kościoła to nie trzeba chyba być od razu satanistą, prawda? :> Satanistą się jest z wyboru, a teoria na temat tego jak to promuje KK jest co najmniej śmieszna. Jaaasne, żyją tak, aby promować KK i mają iluzję wolności...
Dodano: 2011-10-23 20:22
| Pantherinae napisał(a): |
| [quote:414d1d6a0e="bibunia"]Satanisci postepuja tak jak KK sobie życzy :D Równie dobrze moznaby powiedziec to samo w druga strone,ale to zupełnie nie ma sensu totalna bzdura. |
Tak własnie![/quote:414d1d6a0e]
Raraszowiec sam się pogubił widze w myslach swych... ; >
Dodano: 2011-10-23 20:22
| Masterdeath napisał(a): |
| [quote:6c8cf895a0="bibunia"]Poprzednia odpowiedx bardziej mi sie podobała.Jak dla mnie każdy ma szatana w sobie.Wszystkie fantastyczne "grzechy" w pojeciu sług bożych,które pozwalają człowiekowi cieszyc sie życiem i zdobywac to co jest dla nich najwazniejsze.Psychologia La Veyowska jest o tyle "dobra" ,że nie szkodliwa społecznie.A wyobrazenie szatana jest jak dla mnie jak najbardziej trafne. |
Psychiologia laveyowska jest bardzo szkodliwa....Bo mowi zyj dla siebie badz wolny rob co chcesz.
Wiec jak ktos bedzie chcial gwalcic i zabijac i to jest dla niego wolnosc to sama rozumiesz... Jak ktos jest nekrofilem i dla neigo wolnoscia jest robic te nie mile rzeczy.... Lavey usprawiedliwial kazde wykolejenie czlowieka.... Bądż wolny bądż jak zwierze...[/quote:6c8cf895a0] Chyba nie jesteś za bardzo z ta filozofia jednak obeznany
Nie ma mowy o zabijaniu ludzi/zwierzą,gwałceniu itd wszystko "kręci" sie wokół symboliki i siły woli.Dlatego ta ideologia może byc szkodliwa dla osób mniej "lotnych" (nie mam tu akurat ciebie na myśli),ale fakt jak w kazdej filozofii wszystko zinterpretowane błędnie moze byc szkodliwe
Dodano: 2011-10-23 20:28
| Masterdeath napisał(a): |
| [quote:9ecf211a39="Pantherinae"][quote:9ecf211a39="bibunia"]Satanisci postepuja tak jak KK sobie życzy :D Równie dobrze moznaby powiedziec to samo w druga strone,ale to zupełnie nie ma sensu totalna bzdura. |
Tak własnie![/quote:9ecf211a39]
Raraszowiec sam się pogubił widze w myslach swych... ; >[/quote:9ecf211a39]
Zapewne : >
Dodano: 2011-10-23 20:30
| bibunia napisał(a): |
| [quote:4f909764a4="Masterdeath"][quote:4f909764a4="bibunia"]Poprzednia odpowiedx bardziej mi sie podobała.Jak dla mnie każdy ma szatana w sobie.Wszystkie fantastyczne "grzechy" w pojeciu sług bożych,które pozwalają człowiekowi cieszyc sie życiem i zdobywac to co jest dla nich najwazniejsze.Psychologia La Veyowska jest o tyle "dobra" ,że nie szkodliwa społecznie.A wyobrazenie szatana jest jak dla mnie jak najbardziej trafne. |
Psychiologia laveyowska jest bardzo szkodliwa....Bo mowi zyj dla siebie badz wolny rob co chcesz.
Wiec jak ktos bedzie chcial gwalcic i zabijac i to jest dla niego wolnosc to sama rozumiesz... Jak ktos jest nekrofilem i dla neigo wolnoscia jest robic te nie mile rzeczy.... Lavey usprawiedliwial kazde wykolejenie czlowieka.... Bądż wolny bądż jak zwierze...[/quote:4f909764a4] Chyba nie jesteś za bardzo z ta filozofia jednak obeznany
Nie ma mowy o zabijaniu ludzi/zwierzą,gwałceniu itd wszystko "kręci" sie wokół symboliki i siły woli.Dlatego ta ideologia może byc szkodliwa dla osób mniej "lotnych" (nie mam tu akurat ciebie na myśli),ale fakt jak w kazdej filozofii wszystko zinterpretowane błędnie moze byc szkodliwe
[/quote:4f909764a4]
Zresztą człowiek wierzący czy nie, także może zgwałcić, zabić itp itd, bo to jest już zalezne od naszej psychiki i tego, co w nas siedzi ; )
Dodano: 2011-10-23 20:32
| Cytat: |
| Ponawiam pytanie. Dlaczego uważasz, iż "Sataniści nie żyją tak jak chcą tylko tak jak KK chce aby żyli.Żyją tak aby być pożytecznymi ze swoim buntem dla KK,tylko nie wiedzą o tym bo mają iluzję wolności. " |
Kurczowe trzymanie się ideologii judeo chrześcijańskiej jest powodem dla którego uważam satanistów za chrześcijan drugiej kategorii a w zasadzie pierwszej,fundamentalnej.
Wierni nie chodzą do kościoła z powodu miłości boga,oni tam chodzą ze strachu przed Szatanem.
To strach i tzw "ZUO" są motorem napędowym religii objawionych a nie miłość.
Dzięki satanistom kościoły sa pełne bo owieczki się boja tajemnych stowarzyszeń adorujących diabła.Sataniści mają to w D.a cierpią jedynie poganie.Tworzą się stereotypy a duża w tym zasługa debilnych okładek na których np w Stonehenge jakiś diabeł urywa łeb Jezusowi.
Ja rozumiem że blasfemi ponad wszystko ale może niech blasfemi odpierwiaskuje się od pogaństwa i zostanie przy swoich rybach?Ryba to za mało?To już nie mój problem że chrześcijaństwo tak wiele oferuje swym wyznawcom :)
Żeby lepiej zrozumieć absurdalność bogów ZŁA,wystarczy na chwilę przestać być chrześcijaninem.Który satanista się odważy? :D
Teraz będzie prawdziwe blasfemi:odrzucamy judeo chrześcijańskie myśłenie < sa sa saaa!Wiem że to trudne>
I teraz robimy tak
rzełączamy się na pogaństwo na chwilę.Przełączyliśmy?
Lecimy dalej.
Tam gdzie nas uczą o istnieniu przeciwności,żadnych przeciwności nie ma.Mamy to?
Tam gdzie istnieją rzekome "dobro i zło",nie ma żadnych przeciwności,są tylko uzupełnienia,jedność.
Jak teraz wpasować w to wszystko dziwną judeo chrześcijańska ideę o jakimś tam złu i jakimś tam dobru?
Jak można czcić zło?Co to jest zło?Co to jest dobro?Nie ma.Dwa pojęcia względne.
Dobro/zło
ciepło/zimno=temperatura.
Dodano: 2011-10-23 20:44 Zmieniono: 2011-10-23 21:06
| Jak można czcić zło?Co to jest zło?Co to jest dobro?Nie ma.Dwa pojęcia względne. |
Słowianie przeciez tez czcili dobro i zlo mieli bostwa dobre i zle....
Chlopie to jest tak ze bierzesz sie za ideologie ktorych moim zdaniem nie rozumiesz i robisz mątlik w głowie nam i sobie...
Słowianie byli bardzo religijni , duzo sie modlili...szukali boga szukali kogos kto jest nad nimi.... To jst dowod na istnienie kreatora...Człoweik zawsze szukal Boga nawet w drzewie...To co z tego ze widzieli w drzewie boga jezeli dab byl dla nich swiety? Czlowiek potrzebuje religii skupienia modlitwy... Slowianie mieli sumienie.... Rozrozniali bsotwa na dobre i zle... Dobro i zlo istnieje i nei jest pojeciem wzglednym jest realne i namacalne
Dodano: 2011-10-23 21:06
| bibunia napisał(a): |
| Nie ma to jak przeswiadczenie,ze jest sie AlfĄ I Omegą:) |
Na temat siebie mogę powiedzieć że wiem najlepiej co myślę,czuję,wiem i w co wierze prawda?Tak,w swojej sprawie jestem alfą i omegą.
| Chodzi mi oto ze sumienie jest dowodem na istnienie dorba i zla |
Sumienie nie dowodzi istnienia dobra i zła :) To co dobre dla mnie może być złe dla Ciebie.
Sumienie dowodzi istnienia uczuć.
Człowiek stworzył pojęcia dobra i zła i nazwał sobie dobrem i złem wszystko wg własnej wygody.Ciebie nie lubię to będziesz zły a Ty jesteś fajny,ciebie lubię będziesz dobry :D
| jako cos autentycznego bo ty mowisz ze" dobro i zlo co to jest?" i "jak mozna to czcic" - i ze to pojecie wzgledne a tak nie jest - sumeinai slowian, celtow i kit wei kogo jeszcze sa dowodem ze zlo i dobro istnieja i sa namacalne |
Wyżej napisałem o sumieniu...gdyby zło było bezwzględne musiałbym być złym człowiekiem jako poganin bo chrześcijanie tak właśnie mnie widzą,jak złego.
Dodano: 2011-10-23 21:09 Zmieniono: 2011-10-23 21:09
Jezeli dobro i zlo nie istnieja, a my jestesmy zaprogramowanymi cyborgami na bazie kodu genetycznego to kto te cyborgi zaprogramowal?... wielki wybuch? a co bylo przed wielkim wybuchem?... wiec bog i szatan nei istnieja?! ...nie istneije dobro i zlo ? jaki jest sens zatem istnienia takiego cyborga jak ty i innych nas?
Dodano: 2011-10-23 21:10 Zmieniono: 2011-10-23 21:14
i dobrzy jednocześnie :D to właśnie ten absurd 'dobra' i 'zła'.
Woda jest dobra czy zła?
Bez wody ie ma życia a ostatnio tsunami zabiło tylu ludzi...
"Jezeli dobro i zlo nie istnieja, a my jestesmy zaprogramowanymi cyborgami na bazie kodu genetycznego to kto te cyborgi zaprogramowal?"
Tylko co pytania o sens istnienia mają do dobra i zła?To są pojęcia tworzone przez ludzi używających własnych filtrów w postrzeganiu otaczającego ich świata.
"... wielki wybuch? a co bylo przed wielkim wybuchem?..."-a pewien jesteś że wielki wybuch nastąpił?Bo coraz więcej naukowców nie ma tej pewności.
"wiec bog i szatan nei istnieja?!"-nie,nie w Biblijnym czy jakimkolwiek "objawionym" wydaniu(jeśli chodzi o boga,co do satana,gdyby poganie wierzyli w to co monoteiści,to nie było by pogaństwa i monoteizmu,była by jedna religia światowa,jakieś NWO parszywe)
"...nie istneije dobro i zlo ?"-nie
" jaki jest sens zatem istnienia takiego cyborga jak ty i innych nas? "-to pytanie do bogów,nie do ludzi :D ja nie wiem,tez się zastanawiam nad sensem.
Dodano: 2011-10-23 21:12
Raraszek odstaw to co bierzesz ; >
Jestes z sekty neopoganskiej?
Dodano: 2011-10-23 21:13
| i dobrzy jednocześnie :D to właśnie ten absurd 'dobra' i 'zła'.
Woda jest dobra czy zła? Bez wody ie ma życia a ostatnio tsunami zabiło tylu ludzi... |
Tsunami to Zła Woda ; >
Dodano: 2011-10-23 21:15
| Pantherinae napisał(a): |
| [quote:494cf8c970="Raraszek"]i dobrzy jednocześnie :D to właśnie ten absurd 'dobra' i 'zła'.
Woda jest dobra czy zła? Bez wody ie ma życia a ostatnio tsunami zabiło tylu ludzi... |
Tsunami to Zła Woda ; > [/quote:494cf8c970]
A wiec Raraszku traktujesz czloweika jak wode? Fajnie ; >
Dodano: 2011-10-23 21:17
Tsunami to Zła Woda ; > "- o to tooo :D
Doskonały przykład tego jak działa ludzki filtr,jak coś jest dla mnie niepomyślne to jest złe.Nikt nie zastanowił się nad rybami ile zyskały pokarmu dla siebie i swych dzieci :D
Dodano: 2011-10-23 21:17
Jakby nie patrzeć, ciało człowieka dorosłego składa się z 60 % wody, ale odbiegamy od tematu, którego nie widać końca ; D
Dodano: 2011-10-23 21:18
PYTANIE DO CIEBIE RARASZKU --WIERZYSZ W STWORCE KREATORA?
I jak mozesz wyjasnij czemu wszystkei ludy nacje itp szuakaly boga i czuly ze on jest
Powiedz mi czemu male dziecko jak widzi potwory placze? albo jak ktos kogos biej to tez placze ? a nie rozumei ze to boli tamta osobe? czemu male dzieci podswiadomie czuja zlo?
Dodano: 2011-10-23 21:19
| Tsunami to Zła Woda ; > "- o to tooo :D
Doskonały przykład tego jak działa ludzki filtr,jak coś jest dla mnie niepomyślne to jest złe.Nikt nie zastanowił się nad rybami ile zyskały pokarmu dla siebie i swych dzieci :D |
W takim razie to czy Tsunami jest złe czy dobre, zależy czy spojrzymy z perspektywy człowieka czy rybek ; )
Dodano: 2011-10-23 21:23 Zmieniono: 2011-10-23 21:26
PYTANIE DO CIEBIE RARASZKU --WIERZYSZ W STWORCE KREATORA?"-nie,pracuję nad swoją wiarą/wiedzą.
"I jak mozesz wyjasnij czemu wszystkei ludy nacje itp szuakaly boga i czuly ze on jest"-większość nacji tych z zamierzchłych czasów,nie wierzyła w bogów tylko wierzyła im,oni po prostu mieli z bogami kontakt tak jak ja z Tobą...nawet bliższy.
"Powiedz mi czemu male dziecko jak widzi potwory placze?"-bo każdy się boi tego czego nie rozumie.
" albo jak ktos kogos biej to tez placze ?"-...płacze bo boli?? XD co to za pytania w ogóle ?:D
"a nie rozumei ze to boli tamta osobe?"- aaa,ot o biega,no cóż,dzieci we wczesnym okresie swego istnienia mają kontakt duchowy z otaczającym je światem,czują innych ponieważ są częśćia,jednością z otaczającym je światem,potem tracą tę jedność i umiejętności tak zwane mistyczne,tak zwane NAD przyrodzone a w rzeczywistości przyrodzone i naturalne.
"czemu male dzieci podswiadomie czuja zlo?"-nie mów mi że wiesz co czują dzieci i w dodatku w swej podświadomości.
ależy czy spojrzymy z perspektywy człowieka czy rybek ; )"-przecież o tym ciągle mówię,punkt widzenia zależny od punktu siedzenia,zależny,względny,względem czego patrzymy na coś,względem siebie czy innych.Nie jesteśmy jedynymi mieszkańcami tej planety a to co z nią robimy z perspektywy Ziemi jest totaaalnie ZUE,czyż nie?
Dodano: 2011-10-23 21:25
Rarasz ja juz nie rozumiem twoich poglądów , jak ktos rozumie niech kontynuuje , ja jestem za cienki...
Dodano: 2011-10-23 21:26
To wymień w punktach czego nie rozumiesz,uporządkuję sobie przy okazji swoją filozofie :D
Dodano: 2011-10-23 21:27
| To wymień w punktach czego nie rozumiesz,uporządkuję sobie przy okazji swoją filozofie :D |
Bo tweirdzisz ze dzieci maja "duchowy" kontakt z otaczającym swiatem a przeciez nie wierzysz w dobro i zlo to skad w twoich wyjasneiniach wyraz duchowy
Dodano: 2011-10-23 21:28 Zmieniono: 2011-10-23 21:28
Drogi Raraszku , ustalmy więc. W co wierzysz?
Dodano: 2011-10-23 21:32
"Bo tweirdzisz ze dzieci maja "duchowy" kontakt z otaczającym swiatem a przeciez nie wierzysz w dobro i zlo to skad w twoich wyjasneiniach wyraz duchowy "-hmmm,a co ma piernik do wiatraka? - spytał zdziwiony Raraszek konsumując kanapkę z kindziukiem
Przecież duchowość,psychika,ich istnienie,nie jest uzależnione od tego czy uznamy że zło istnieje lub nie?Ja nie uznaję i nadal mam psychikę,duchowość/emocje-rzekł Raraszek przełykając w myślach...tzn myśląc w myślach,pisząc w pokoju na kalwiaturze a łykając w gardle swym które chyba jest dobre bo działa idealnie czyli dobrze .
W co wierzę?Że ateiści ze swoim poglądem nie mają racji.Ustalmy że ustaliliśmy że nie jestem ateistą i nie uznaję dogmatów,również tych ateistycznych.
Dodano: 2011-10-23 21:33 Zmieniono: 2011-10-23 21:33
Raraszek jasniej w co wierzysz skoro uwazasz ze nie wierzac w dobro i zło nie jestes ateistą? Wiec w co... konkretnie w co?