Skąd się wziął satanizm.. Strona: 5

Dodano: 2011-10-23 20:21

Raraszek napisał(a):
Sataniści są bardzo wyzwoleni,to fakt,po uszy siedzą w biblijnej symbolice a ten ich bunt to doskonałe narzędzie promocyjne,promują KK za darmo i czują się wyzwoleni ,czy to nie przykre?Tak się dać zmanipulować ,podatność na manipulację 150 %
Sataniści nie żyją tak jak chcą tylko tak jak KK chce aby żyli.Żyją tak aby być pożytecznymi ze swoim buntem dla KK,tylko nie wiedzą o tym bo mają iluzję wolności.

Echh... Żeby być przeciwnikiem Kościoła to nie trzeba chyba być od razu satanistą, prawda? :> Satanistą się jest z wyboru, a teoria na temat tego jak to promuje KK jest co najmniej śmieszna. Jaaasne, żyją tak, aby promować KK i mają iluzję wolności...

Dodano: 2011-10-23 20:22

Pantherinae napisał(a):
[quote:414d1d6a0e="bibunia"]Satanisci postepuja tak jak KK sobie życzy :D Równie dobrze moznaby powiedziec to samo w druga strone,ale to zupełnie nie ma sensu totalna bzdura.

Tak własnie![/quote:414d1d6a0e]

Raraszowiec sam się pogubił widze w myslach swych... ; >

Dodano: 2011-10-23 20:22

Masterdeath napisał(a):
[quote:6c8cf895a0="bibunia"]Poprzednia odpowiedx bardziej mi sie podobała.Jak dla mnie każdy ma szatana w sobie.Wszystkie fantastyczne "grzechy" w pojeciu sług bożych,które pozwalają człowiekowi cieszyc sie życiem i zdobywac to co jest dla nich najwazniejsze.Psychologia La Veyowska jest o tyle "dobra" ,że nie szkodliwa społecznie.A wyobrazenie szatana jest jak dla mnie jak najbardziej trafne.

Psychiologia laveyowska jest bardzo szkodliwa....Bo mowi zyj dla siebie badz wolny rob co chcesz.
Wiec jak ktos bedzie chcial gwalcic i zabijac i to jest dla niego wolnosc to sama rozumiesz... Jak ktos jest nekrofilem i dla neigo wolnoscia jest robic te nie mile rzeczy.... Lavey usprawiedliwial kazde wykolejenie czlowieka.... Bądż wolny bądż jak zwierze...[/quote:6c8cf895a0] Chyba nie jesteś za bardzo z ta filozofia jednak obeznany Nie ma mowy o zabijaniu ludzi/zwierzą,gwałceniu itd wszystko "kręci" sie wokół symboliki i siły woli.Dlatego ta ideologia może byc szkodliwa dla osób mniej "lotnych" (nie mam tu akurat ciebie na myśli),ale fakt jak w kazdej filozofii wszystko zinterpretowane błędnie moze byc szkodliwe

Dodano: 2011-10-23 20:28

Masterdeath napisał(a):
[quote:9ecf211a39="Pantherinae"][quote:9ecf211a39="bibunia"]Satanisci postepuja tak jak KK sobie życzy :D Równie dobrze moznaby powiedziec to samo w druga strone,ale to zupełnie nie ma sensu totalna bzdura.

Tak własnie![/quote:9ecf211a39]

Raraszowiec sam się pogubił widze w myslach swych... ; >[/quote:9ecf211a39]

Zapewne : >

Dodano: 2011-10-23 20:30

bibunia napisał(a):
[quote:4f909764a4="Masterdeath"][quote:4f909764a4="bibunia"]Poprzednia odpowiedx bardziej mi sie podobała.Jak dla mnie każdy ma szatana w sobie.Wszystkie fantastyczne "grzechy" w pojeciu sług bożych,które pozwalają człowiekowi cieszyc sie życiem i zdobywac to co jest dla nich najwazniejsze.Psychologia La Veyowska jest o tyle "dobra" ,że nie szkodliwa społecznie.A wyobrazenie szatana jest jak dla mnie jak najbardziej trafne.

Psychiologia laveyowska jest bardzo szkodliwa....Bo mowi zyj dla siebie badz wolny rob co chcesz.
Wiec jak ktos bedzie chcial gwalcic i zabijac i to jest dla niego wolnosc to sama rozumiesz... Jak ktos jest nekrofilem i dla neigo wolnoscia jest robic te nie mile rzeczy.... Lavey usprawiedliwial kazde wykolejenie czlowieka.... Bądż wolny bądż jak zwierze...[/quote:4f909764a4] Chyba nie jesteś za bardzo z ta filozofia jednak obeznany Nie ma mowy o zabijaniu ludzi/zwierzą,gwałceniu itd wszystko "kręci" sie wokół symboliki i siły woli.Dlatego ta ideologia może byc szkodliwa dla osób mniej "lotnych" (nie mam tu akurat ciebie na myśli),ale fakt jak w kazdej filozofii wszystko zinterpretowane błędnie moze byc szkodliwe
[/quote:4f909764a4]

Zresztą człowiek wierzący czy nie, także może zgwałcić, zabić itp itd, bo to jest już zalezne od naszej psychiki i tego, co w nas siedzi ; )

Dodano: 2011-10-23 20:32

Cytat:
Ponawiam pytanie. Dlaczego uważasz, iż "Sataniści nie żyją tak jak chcą tylko tak jak KK chce aby żyli.Żyją tak aby być pożytecznymi ze swoim buntem dla KK,tylko nie wiedzą o tym bo mają iluzję wolności. "

Kurczowe trzymanie się ideologii judeo chrześcijańskiej jest powodem dla którego uważam satanistów za chrześcijan drugiej kategorii a w zasadzie pierwszej,fundamentalnej.

Wierni nie chodzą do kościoła z powodu miłości boga,oni tam chodzą ze strachu przed Szatanem.
To strach i tzw "ZUO" są motorem napędowym religii objawionych a nie miłość.

Dzięki satanistom kościoły sa pełne bo owieczki się boja tajemnych stowarzyszeń adorujących diabła.Sataniści mają to w D.a cierpią jedynie poganie.Tworzą się stereotypy a duża w tym zasługa debilnych okładek na których np w Stonehenge jakiś diabeł urywa łeb Jezusowi.
Ja rozumiem że blasfemi ponad wszystko ale może niech blasfemi odpierwiaskuje się od pogaństwa i zostanie przy swoich rybach?Ryba to za mało?To już nie mój problem że chrześcijaństwo tak wiele oferuje swym wyznawcom :)

Żeby lepiej zrozumieć absurdalność bogów ZŁA,wystarczy na chwilę przestać być chrześcijaninem.Który satanista się odważy? :D

Teraz będzie prawdziwe blasfemi:odrzucamy judeo chrześcijańskie myśłenie < sa sa saaa!Wiem że to trudne>

I teraz robimy takrzełączamy się na pogaństwo na chwilę.Przełączyliśmy?

Lecimy dalej.
Tam gdzie nas uczą o istnieniu przeciwności,żadnych przeciwności nie ma.Mamy to?

Tam gdzie istnieją rzekome "dobro i zło",nie ma żadnych przeciwności,są tylko uzupełnienia,jedność.

Jak teraz wpasować w to wszystko dziwną judeo chrześcijańska ideę o jakimś tam złu i jakimś tam dobru?
Jak można czcić zło?Co to jest zło?Co to jest dobro?Nie ma.Dwa pojęcia względne.

Dobro/zło
ciepło/zimno=temperatura.

Dodano: 2011-10-23 20:44 Zmieniono: 2011-10-23 21:06

Cytat:
Jak można czcić zło?Co to jest zło?Co to jest dobro?Nie ma.Dwa pojęcia względne.

Słowianie przeciez tez czcili dobro i zlo mieli bostwa dobre i zle....
Chlopie to jest tak ze bierzesz sie za ideologie ktorych moim zdaniem nie rozumiesz i robisz mątlik w głowie nam i sobie...

Słowianie byli bardzo religijni , duzo sie modlili...szukali boga szukali kogos kto jest nad nimi.... To jst dowod na istnienie kreatora...Człoweik zawsze szukal Boga nawet w drzewie...To co z tego ze widzieli w drzewie boga jezeli dab byl dla nich swiety? Czlowiek potrzebuje religii skupienia modlitwy... Slowianie mieli sumienie.... Rozrozniali bsotwa na dobre i zle... Dobro i zlo istnieje i nei jest pojeciem wzglednym jest realne i namacalne

Dodano: 2011-10-23 21:06

bibunia napisał(a):
Nie ma to jak przeswiadczenie,ze jest sie AlfĄ I Omegą:)

Na temat siebie mogę powiedzieć że wiem najlepiej co myślę,czuję,wiem i w co wierze prawda?Tak,w swojej sprawie jestem alfą i omegą.

Cytat:
Chodzi mi oto ze sumienie jest dowodem na istnienie dorba i zla

Sumienie nie dowodzi istnienia dobra i zła :) To co dobre dla mnie może być złe dla Ciebie.
Sumienie dowodzi istnienia uczuć.
Człowiek stworzył pojęcia dobra i zła i nazwał sobie dobrem i złem wszystko wg własnej wygody.Ciebie nie lubię to będziesz zły a Ty jesteś fajny,ciebie lubię będziesz dobry :D

Cytat:
jako cos autentycznego bo ty mowisz ze" dobro i zlo co to jest?" i "jak mozna to czcic" - i ze to pojecie wzgledne a tak nie jest - sumeinai slowian, celtow i kit wei kogo jeszcze sa dowodem ze zlo i dobro istnieja i sa namacalne

Wyżej napisałem o sumieniu...gdyby zło było bezwzględne musiałbym być złym człowiekiem jako poganin bo chrześcijanie tak właśnie mnie widzą,jak złego.

Dodano: 2011-10-23 21:08

Wychodzi na to,że wszyscy jesteśmy źli.

Dodano: 2011-10-23 21:09 Zmieniono: 2011-10-23 21:09

Jezeli dobro i zlo nie istnieja, a my jestesmy zaprogramowanymi cyborgami na bazie kodu genetycznego to kto te cyborgi zaprogramowal?... wielki wybuch? a co bylo przed wielkim wybuchem?... wiec bog i szatan nei istnieja?! ...nie istneije dobro i zlo ? jaki jest sens zatem istnienia takiego cyborga jak ty i innych nas?

Dodano: 2011-10-23 21:10 Zmieniono: 2011-10-23 21:14

i dobrzy jednocześnie :D to właśnie ten absurd 'dobra' i 'zła'.

Woda jest dobra czy zła?
Bez wody ie ma życia a ostatnio tsunami zabiło tylu ludzi...

"Jezeli dobro i zlo nie istnieja, a my jestesmy zaprogramowanymi cyborgami na bazie kodu genetycznego to kto te cyborgi zaprogramowal?"

Tylko co pytania o sens istnienia mają do dobra i zła?To są pojęcia tworzone przez ludzi używających własnych filtrów w postrzeganiu otaczającego ich świata.

"... wielki wybuch? a co bylo przed wielkim wybuchem?..."-a pewien jesteś że wielki wybuch nastąpił?Bo coraz więcej naukowców nie ma tej pewności.

"wiec bog i szatan nei istnieja?!"-nie,nie w Biblijnym czy jakimkolwiek "objawionym" wydaniu(jeśli chodzi o boga,co do satana,gdyby poganie wierzyli w to co monoteiści,to nie było by pogaństwa i monoteizmu,była by jedna religia światowa,jakieś NWO parszywe)

"...nie istneije dobro i zlo ?"-nie

" jaki jest sens zatem istnienia takiego cyborga jak ty i innych nas? "-to pytanie do bogów,nie do ludzi :D ja nie wiem,tez się zastanawiam nad sensem.

Dodano: 2011-10-23 21:12

Raraszek odstaw to co bierzesz ; >
Jestes z sekty neopoganskiej?

Dodano: 2011-10-23 21:13

Raraszek napisał(a):
i dobrzy jednocześnie :D to właśnie ten absurd 'dobra' i 'zła'.

Woda jest dobra czy zła?

Tsunami to Zła Woda ; >

Dodano: 2011-10-23 21:15

Pantherinae napisał(a):
[quote:494cf8c970="Raraszek"]i dobrzy jednocześnie :D to właśnie ten absurd 'dobra' i 'zła'.

Woda jest dobra czy zła?

Tsunami to Zła Woda ; > [/quote:494cf8c970]
A wiec Raraszku traktujesz czloweika jak wode? Fajnie ; >

Dodano: 2011-10-23 21:17

Tsunami to Zła Woda ; > "- o to tooo :D

Doskonały przykład tego jak działa ludzki filtr,jak coś jest dla mnie niepomyślne to jest złe.Nikt nie zastanowił się nad rybami ile zyskały pokarmu dla siebie i swych dzieci :D

Dodano: 2011-10-23 21:17

Jakby nie patrzeć, ciało człowieka dorosłego składa się z 60 % wody, ale odbiegamy od tematu, którego nie widać końca ; D

Dodano: 2011-10-23 21:18

PYTANIE DO CIEBIE RARASZKU --WIERZYSZ W STWORCE KREATORA?
I jak mozesz wyjasnij czemu wszystkei ludy nacje itp szuakaly boga i czuly ze on jest
Powiedz mi czemu male dziecko jak widzi potwory placze? albo jak ktos kogos biej to tez placze ? a nie rozumei ze to boli tamta osobe? czemu male dzieci podswiadomie czuja zlo?

Dodano: 2011-10-23 21:19

Raraszek napisał(a):
Tsunami to Zła Woda ; > "- o to tooo :D

Doskonały przykład tego jak działa ludzki filtr,jak coś jest dla mnie niepomyślne to jest złe.Nikt nie zastanowił się nad rybami ile zyskały pokarmu dla siebie i swych dzieci :D

W takim razie to czy Tsunami jest złe czy dobre, zależy czy spojrzymy z perspektywy człowieka czy rybek ; )

Dodano: 2011-10-23 21:23 Zmieniono: 2011-10-23 21:26

PYTANIE DO CIEBIE RARASZKU --WIERZYSZ W STWORCE KREATORA?"-nie,pracuję nad swoją wiarą/wiedzą.

"I jak mozesz wyjasnij czemu wszystkei ludy nacje itp szuakaly boga i czuly ze on jest"-większość nacji tych z zamierzchłych czasów,nie wierzyła w bogów tylko wierzyła im,oni po prostu mieli z bogami kontakt tak jak ja z Tobą...nawet bliższy.

"Powiedz mi czemu male dziecko jak widzi potwory placze?"-bo każdy się boi tego czego nie rozumie.

" albo jak ktos kogos biej to tez placze ?"-...płacze bo boli?? XD co to za pytania w ogóle ?:D

"a nie rozumei ze to boli tamta osobe?"- aaa,ot o biega,no cóż,dzieci we wczesnym okresie swego istnienia mają kontakt duchowy z otaczającym je światem,czują innych ponieważ są częśćia,jednością z otaczającym je światem,potem tracą tę jedność i umiejętności tak zwane mistyczne,tak zwane NAD przyrodzone a w rzeczywistości przyrodzone i naturalne.

"czemu male dzieci podswiadomie czuja zlo?"-nie mów mi że wiesz co czują dzieci i w dodatku w swej podświadomości.

ależy czy spojrzymy z perspektywy człowieka czy rybek ; )"-przecież o tym ciągle mówię,punkt widzenia zależny od punktu siedzenia,zależny,względny,względem czego patrzymy na coś,względem siebie czy innych.Nie jesteśmy jedynymi mieszkańcami tej planety a to co z nią robimy z perspektywy Ziemi jest totaaalnie ZUE,czyż nie?

Dodano: 2011-10-23 21:25

Rarasz ja juz nie rozumiem twoich poglądów , jak ktos rozumie niech kontynuuje , ja jestem za cienki...

Dodano: 2011-10-23 21:26

To wymień w punktach czego nie rozumiesz,uporządkuję sobie przy okazji swoją filozofie :D

Dodano: 2011-10-23 21:27

Raraszek napisał(a):
To wymień w punktach czego nie rozumiesz,uporządkuję sobie przy okazji swoją filozofie :D

Bo tweirdzisz ze dzieci maja "duchowy" kontakt z otaczającym swiatem a przeciez nie wierzysz w dobro i zlo to skad w twoich wyjasneiniach wyraz duchowy

Dodano: 2011-10-23 21:28 Zmieniono: 2011-10-23 21:28

Drogi Raraszku , ustalmy więc. W co wierzysz?

Dodano: 2011-10-23 21:32

"Bo tweirdzisz ze dzieci maja "duchowy" kontakt z otaczającym swiatem a przeciez nie wierzysz w dobro i zlo to skad w twoich wyjasneiniach wyraz duchowy "-hmmm,a co ma piernik do wiatraka? - spytał zdziwiony Raraszek konsumując kanapkę z kindziukiem

Przecież duchowość,psychika,ich istnienie,nie jest uzależnione od tego czy uznamy że zło istnieje lub nie?Ja nie uznaję i nadal mam psychikę,duchowość/emocje-rzekł Raraszek przełykając w myślach...tzn myśląc w myślach,pisząc w pokoju na kalwiaturze a łykając w gardle swym które chyba jest dobre bo działa idealnie czyli dobrze .

W co wierzę?Że ateiści ze swoim poglądem nie mają racji.Ustalmy że ustaliliśmy że nie jestem ateistą i nie uznaję dogmatów,również tych ateistycznych.

Dodano: 2011-10-23 21:33 Zmieniono: 2011-10-23 21:33

Raraszek jasniej w co wierzysz skoro uwazasz ze nie wierzac w dobro i zło nie jestes ateistą? Wiec w co... konkretnie w co?

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło